Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ
Menü

Tűzoltó készülék választás

Tűzoltó készülék választási segédlet!

Lakások, társasházak

Ilyen típusú ingatlanokban, amennyiben nem kereskedelmi szálláshelyet üzemeltetünk, alap esetben nincs szükség tűzoltó készülék készenlétben tartására.

Hasznos lehet azonban ha az itt leggyakrabban előforduló kezdeti tüzek megfékezésére tartunk otthon legalább egy oltó készüléket. A legtöbbször szerves anyagok tüzeire vagy olajtüzekre számíthatunk egy lakóingatlanban. A legcélszerűbb a kezdeti tüzek megfékezésére egy hordozható tűzoltó készülék készenlétben tartása.

FONTOS! a keletkezet olaj tüzeket soha ne próbáljuk meg vízzel oltani.!

https://www.temaved.hu/6-literes-21a-233b-40f-habbal-olto-keszulek-534

Üzletek, irodák, bérlemények, raktárak

Ilyen és ehhez hasonló ingatlanokban, bérleményekben a legtöbb esetben törvény vagy rendelet előírja legalább egy készülék készenlétben tartását. Ez az ott tárolt anyag mennyisége és mennyisége alapján változik. Lehet porral oltó, habbal oltó, halonnal oltó, szén-dioxiddal oltó. Figyeljünk rá, hogy az ilyen esetekben legtöbbször a készülékek elhelyezésére is előírások vannak amiket fontos betartani. Nagyobb létesítményekben, intézményekben fali tűzcsap kialakítását is előírhatja rendelet. Az ehhez szükséges szerelvényeket és tűzoltó tömlőket kérésre beszerezzük:)

A megfelelő oltási teljesítménnyel rendelkező készülék kiválasztásához az alábbi két táblázat lehet a segítségükre:)  

Gépjárművekbe, Mezőgazdasági vontatókra, Kamionokra

Gépjárművekbe jelenleg még nem kötelező tűzoltó készüléket készenlétben tartani, azonban ha előrelátó akar lenni egy kisméretű, kompakt készülék elhelyezése bizonyos esetekben hasznos lehet. Ha saját használatra nem is lesz szükség soha, sok esetben segíthetünk vele bajba jutott autós társainkon. 

Ehhez az alábbi készüléket ajánljuk: 

https://www.temaved.hu/1kg-os-manometeres-porral-olto-abc-tuzolto-keszulek-521

Tehergépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű esetében azonban szükséges a megfelelő készülék elhelyezésére. Ennek kiválasztásában az alábbi leírás lehet segítségére. 

Engedélyezett össztömeg (kg)

3500-12000 ---->1 db, 6 kg porral oltó 

12000-24000---->1 db, 12 kg porral oltó

24000 felett---->2 db, 12 kg porral oltó 

Ha további kérdése lenne a megfelelő készülék kiválasztásával kapcsolatban keressen minket bizalommal:)

Amennyiben személyes egyeztetésre, tűzvédelmi szabályzat készítésére, munkavállalói tűzvédelmi oktatására van szüksége vegye fel velünk a kapcsolatot. 

Szegeden és vonzáskörzetében helyszíni szemlére és személyes konzultációra is lehetőség van. 

 

 

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu