Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ
Menü

Honeywell XC70-HU-A szénmonoxid riasztó készülék

Ár:
16.510 Ft (13.000 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Honeywell XC70-HU-A szénmonoxid riasztó készülék

Érzékelők

A szén-monoxid (CO) – nem keverendő össze a szén-dioxiddal (CO2) –

egy láthatatlan, szagtalan és ízetlen gáz, amely emberre és állatra mérgező. Gyakran „néma gyilkosnak” is nevezik, mert egyik érzékszervünk sem tudja jelezni a jelenlétét; nem érezzük sem a szagát, sem az ízét, és nem is látjuk. A kezdeti tünetek, a fáradtság, a fejfájás az influenza tüneteihez hasonlók, emiatt nehezen diagnosztizálható. Ha egy lakásban halálos mennyiségű szén-monoxid van jelen, az a lakók eszméletvesztéséhez, majd halálához vezet. Csak Magyarországon évente közel ezer embert kezelnek kórházban CO-mérgezés miatt, és több haláleset is történik. Minél tovább lélegezzük be a CO-t és minél magasabb a koncentrációja, annál inkább súlyosbodnak a tünetek: egyensúlyvesztés, látásvesztés és emlékezetkiesés, adott esetben eszméletvesztés. Ez történhet csupán pár perc leforgása vagy órák alatt is, a levegőben lévő CO mennyiségétől függően. A CO vészjelzők teljes riasztást adnak még az első tünetek megjelenése előtt: minél magasabb a CO-koncentráció, annál gyorsabban fog riasztani a készülék. Egyes vészjelzők opcionális előriasztási funkciókat is kínálnak, amelyeket az olyan hibás berendezések azonosítására lehet használni, amelyek idővel egyre több CO-t szivárogtatnak, azonban még nem idéznek elő teljes riasztást, illetve még nem okoznak tüneteket.

Hogyan képződik a szén-monoxid, és kire veszélyes?

A szén-monoxid a szénalapú tüzelőanyagok, így a gáz, a szén, az olaj és a fa tökéletlen elégése során keletkezik. Szén-monoxidot bármilyen, nem megfelelően működő berendezés vagy készülék kibocsáthat, amelynek a füstelvezetője el van tömődve, tehát minden hibásan működő főző- és fűtőkészülék, benzines aggregátor és járműmotor kockázatot jelent. Minden olyan személy, aki hibás készülékkel egy helyiségben vagy annak környezetében tartózkodik, kockázatnak van kitéve.

Hogyan kerülje el a kockázatokat?

Biztosítsa a fosszilis tüzelőanyagot égető berendezések rendszeres karbantartását, szervizelését, és telepítsen CO-vészjelzőt ingatlanában.

A Honeywell több mint 20 éve úttörő a lakóhelyi CO-biztonság területén az első lakóhelyi CO vészjelző kifejlesztésével és a későbbiekben olyan modellek piacra dobásával, amelyekkel meghatározta a lakóhelyi CO-biztonságra vonatkozó követelményeket. Ma a Honeywell a CO vészjelzők egyik vezető globális gyártója. A Honeywell X-sorozatú, beépített elemmel működő szén-monoxid vészjelzői páratlan észlelési képességekkel, jól hallható szirénával, rongálásbiztos burkolattal és hosszú élettartamú érzékelővel vannak ellátva, karbantartásmentes működést és egyszerű beszerelést biztosítva a vásárlóknak. 

xc70hua

16.510 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu